La Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies ha alertat que el tall de la Jonquera pot provocar pèrdues diàries d'uns 15 MEUR per a les empreses i "certs desproveïments" de productes. En declaracions a l'ACN, el director de comunicació de la CETM, Dulsé Díaz, ha alertat que el 85% dels productes que es consumeixen arriben per carretera i que, si es manté el bloqueig, "no arribaran als consumidors" o es faran malbé als camions. Això comportarà una baixada de vendes, provocant un efecte "molt perjudicial" per a l'economia, especialment per a les exportacions, ha afegit. A més, ha lamentat que els conductors es troben "segrestats" i ha criticat que ja havien avisat tant a la Generalitat com al govern central que això podia passar.

Díaz ha criticat que cap dels dos executiu està donant al sector del transport de mercaderies "la importància que té". De fet, ha detallat que van avisar la setmana passada per carta tant al ministeri de Foment com al d'Interior de la possibilitat d'aquesta acció perquè veien com el Tsunami Democràtic "estava fent una crida".

Ha lamentat però que no van obtenir cap resposta ni tampoc n'han tingut durant aquest dilluns. Díaz ha afirmat que això els preocupa i els molesta, en primer lloc perquè "no se sap a què estan" i, en segon, perquè "plou sobre mullat". En aquest sentit, ha detallat que s'han anat repetint els talls de carretera i ha valorat que tothom "ha de tenir llibertat de manifestar-se però no a costa de la llibertat de la resta de poder treballar i circular amb normalitat".

"En sentim segrestats per qui organitza aquests talls i absolutament abandonats per l'administració que hauria de posar fi a aquestes circumstàncies i no paralitzar un país", ha declarat.

Segons Díaz, els efectes de l'acció són "similars" als que ja es van viure a l'octubre per les mobilitzacions en conèixer-se la sentència del Tribunal Suprem (TS) per l'1-O i que ha resumit en la "impossibilitat absoluta que el sector del transport per carretera pugui funcionar amb normalitat". A més, ha dit que els transportistes que han quedat a la carretera "no disposen de les mínimes infraestructures per ser-hi amb dignitat".