L'expresident bolivià Evo Morales va assegurar ahir que està disposat a no participar en les noves eleccions presidencials que la seva successora interina, Jeanine Áñez, ha promès celebrar per superar la crisi política encara que amb el veto al líder indígena.

«Hem d'arribar a pacificar Bolívia», va dir Morales en una entrevista concedida a Reuters a Ciutat de Mèxic, on va arribar dimarts en qualitat d'asilat polític.

Morales ja ha expressat en els últims dies el seu desig de tornar a Bolívia per «pacificar» el país, però ha mantingut la incògnita sobre quin seria el seu rol polític sota el Govern d'Áñez.

Interrogat sobre aquesta qüestió, va explicar que, si l'Assemblea Legislativa aprova la seva dimissió a la Presidència de Bolívia, tornarà com a ciutadà i militant de Moviment Al Socialisme (MAS).

Morales va dimitir diumenge passat després que l'auditoria de l'Organització d'Estats Americans (OEA) confirmés «irregularitats» en les eleccions presidencials del passat 20 d'octubre. L'oposició havia denunciat un «frau gegantí».