Un centenar de persones s'ha concentrat aquest dissabte al migdia al vestíbul de l'estació de Sants de Barcelona seguint la crida dels CDR. Mossos d'Esquadra i Policia Local, però, han blindat l'estació amb un fort desplegament policial i han evitat el bloqueig de la instal·lació, com pretenien els manifestants.

L'ocupació de Sants ha esta un canvi de guió anunciat a les 11 del matí. Inicialment, la convocatòria feta pels CDR consistia en intentar col·lapsar la xarxa ferroviària catalana amb protestes en nou estacions: Sant Andreu Comtal, Clot-Aragó, Passeig de Gràcia, Sants, Bellvitge (Renfe), plaça Catalunya, Arc de Triomf, Sagrera-Meridiana i Sant Andreu Arenal. Patrulles dels Mossos i la Policia Nacional han custodiat aquests punts des de les 9 del matí. Però a les 11, a través d'un anunci fet a les xarxes socials, els CDR han fet una crida a centrar la protesta a Sants Estació.

El centenar de persones assegudes al vestíbul corejaven 'Fora les forces d'ocupació', '1-O ni oblit ni perdó', 'Som gent pacífica' i 'Llibertat presos polítics' i 'No teniu vergonya' davant els agents policials.

Mentre, a les portes de Sants, a la plaça dels Països Catalans, s'han congregat unes 300 persones, que no han aconseguit bloquejar els accessos a l'estació, fortament custodiada. De fet, a les dues entrades s'hi han col·locat furgonetes policials i es demanava als passatgers que mostressin el bitllet per poder accedir a dins. La parada de metro ha estat tancada i els trens han operat amb normalitat.

Dijous la manifestació dels CDR que va començar a dos quarts de vuit del vespre a Jardinets de Gràcia de Barcelona va acabar cap a les deu de la nit al carrer Bruc, entre Gran Via i Diputació, amb una barricada de contenidors encesos i almenys cinc persones identificades pels Mossos d'Esquadra. Va ser el desenllaç d'una acció de protesta per la sentència de l'1-O que va començar congregant unes 300 persones.