Els Bombers de la Generalitat van trobar ahir restes humanes en les tasques de recerca per localitzar les tres persones que encara continuen desaparegudes després dels aiguats a la Conca de Barberà. Les despulles es van localitzar a la llera del riu Francolí a l'altura de Montblanc, on els equips encara no havien buscat fins ara. Va ser un gos dels Mossos d'Esquadra anomenat Miki el que va assenyalar el punt on posteriorment van trobar les restes.

La policia catalana es prepara ara per iniciar les tasques d'identificació, i d'aquesta manera, comprovar si es tracta d'una de les persones denunciades com a desaparegudes a causa dels forts aiguats del mes d'octubre passat. Els Bombers van reprendre ahir al matí la recerca amb l'ajuda de gossos. Cinc dotacions canines de voluntaris de Castelló i una dels Mossos d'Esquadra van recórrer els diferents sectors entre l'Espluga de Francolí i Picamoixons (Alt Camp).

La recerca amb els animals es va iniciar a les nou del matí i l'objectiu del cos d'emergències era buscar en un tram d'uns 20 quilòmetres del riu Francolí -passant per Montblanc, Vilaverd i la Riba- i també en alguns punts més allunyats de la riba. La cerca es va reprendre, tot i que el divendres 8 de novembre els Bombers van suspendre indefinidament la recerca dels tres desapareguts a final d'octubre pels aiguats.

«Nosaltres ja no podem fer-hi més», van assegurar els Bombers en un missatge que van publicar al seu compte de Twitter el dia 8 de novembre.

Tres desapareguts encara

Els tres desapareguts, i encara no localitzats pels aiguats del 22 d'octubre, són una dona de 69 anys que estava dins d'un bungalou a Vilaverd que es va endur l'aigua que baixava pel riu Francolí; el segon ocupant d'un vehicle que va desaparèixer al pont de l'Espluga de Francolí i un camioner belga.

A banda, la llevantada va deixar un total de quatre víctimes confirmades: la primera víctima va ser un home d'Arenys de Munt que es va endur la riera del municipi. El seu cos el van trobar a la platja de Caldes d'Estrac. Al port de Tarragona es va trobar el cos d'un dels dos ocupants del vehicle arrossegat pel riu.

També es va localitzar el cos sense vida de l'altre home que estava dins del bungalou de Vilaverd, fill de la dona que encara continua desapareguda.Finalment, els equips de recerca també van localitzar el cos sense vida d'un sensesostre a la Pobla de Mafumet, que va morir arrossegat per l'aigua i la desaparició del qual no constava com a denunciada.

Alguns municipis de la zona tarragonina no descarten investigar pel seu compte, a través d'hidròlegs independents, si l'impacte hagués pogut ser menor i, sobretot, per evitar que un episodi similar es torni a repetir.

Tot i que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ho va considerar com un episodi d'avinguda extraordinari del riu Francolí, alguns municipis opinen que l'increment de cabal va ser anormalment devastador i que l'estat de manteniment insuficient de les lleres podria haver contribuït a agreujar la situació.