L'enfrontament entre la Policia i l'Exèrcit bolivians amb manifestants contra el Govern de l'autoproclamada presidenta interina de Bolívia, Jeanine Áñez, a la ciutat de Sacaba, al departament de Cochabamba, ha deixat almenys vuit morts, desenes de ferits i més de 100 de detinguts.

Els fets van passar al pont Huayllani, a la ciutat de Sacaba, segons el diari bolivià La Razón Digital, que va afegir que les forces de seguretat van impedir que els cocaleros avancessin i arribessin a la ciutat. El comandant de la Policia de Cochabamba, Jaime Zurita, va indicar que s'han confiscat armes de foc, bazuques artesanals i explosius als manifestants.

Per la seva banda, l'expresident de Bolívia Evo Morales va condemnar les morts dels cocaleros i l'ús de foc real contra els manifestants. «Condemno i denuncio davant el món que el règim colpista que va prendre el poder per assalt a la meva estimada Bolívia reprimeix amb bales de les Forces Armades i la Policia el poble que reclama pacificació i reposició de l'Estat de Dret», va indicar al seu compte de Twitter. «Ara assassinen els nostres germans a Sacaba», va lamentar.

En canvi, el nou Govern bolivià va instar els moviments socials a participar en un diàleg per pacificar el país. En concret, el ministre de la Presidència, Jerjes Justiniano, va destacar que ja hi ha hagut reunions amb alguns sectors socials, però que estan oberts a dialogar també fins i tot amb el moviment que va protagonitzar la manifestació de divendres passat a Sacaba.