Desenes de membres del moviment de les 'armilles grogues' han irromput aquest diumenge en el centre comercial Galeries Lafayette del Districte IX de París llançant confeti i cantant el feliç aniversari en francès, en referència al primer aniversari del moviment de protesta.

Els guàrdies de seguretat han expulsat als activistes i finalment s'ha decidit tancar el centre. "Unes 50 persones han entrat a la botiga i han estat evacuades a primera hora de la tarda. Està tranquil", ha informat Galeries Lafayette.

La botiga ha romangut tancada durant tota la jornada del diumenge i reobrirà les seves portes aquest dilluns al matí.

L'acció pretén denunciar el consumisme. Mentrestant, el ministre de l'Interior, Christophe Castaner, ha responsabilitzat a "bàrbars" i ha retret al dirigent de la França Insubmisa Jean-Luc Mélenchon, qui al setembre va denunciar la repressió "bàrbara" de la Policia.

Castaner ha distingit entre les 'armilles grogues' i les seves legítimes demandes de justícia social i democràtica, mentre que hi ha "bàrbars que van venir a enfrontar-se amb la Policia, a evitar que actuïn els bombers".

Una acció per celebrar el primer aniversari del moviment

Les 'armilles grogues' celebren amb aquest Acte LIII el primer aniversari de l'inici del seu moviment, el 17 de novembre de 2018, quan més de 280.000 manifestants van tallar carreteres i carrers per a protestar contra el projecte de pujada d'impostos als combustibles.