La policia de Hong Kong mantenia ahir el setge a la Universitat Politècnica després de la detenció de 40 manifestants la matinada anterior i enmig de greus disturbis entre agents i manifestants fora del campus, que van convertir el barri de Kowloon en una zona de guerra.

La universitat s'ha convertit en l'escenari de forts enfrontaments entre els manifestants, que han calat foc a l'accés principal del campus, i els agents, segons va informar la cadena de televisió pública RTHK, en els considerats disturbis més violents dels últims cinc mesos de protestes.

Els arrestos van tenir lloc al costat de l'hotel Icon, als voltants del campus. Poc abans de les 7 del matí (hora local), el rector de la universitat, Teng Jin Guang, va anunciar que havia arribat a un acord d'alto el foc amb la policia si els manifestants cessaven els atacs. Teng va expressar que esperava que els manifestants acceptessin la proposta per suspendre les accions de manera temporal i abandonar el campus de manera pacífica. El president del Sindicat d'Estudiants de la Politècnica, Ken Woo, va denunciar que entre 70 i 100 estudiants van intentar sortir del campus, però la policia va emprar gasos lacrimògens contra ells i es van veure obligats a tornar a l'interior de les instal·lacions universitàries.