El secretari general del PPC, Daniel Serrano, ha assegurat que el president de la Generalitat, Quim Torra, "ha banalitzat la violència" i no ha "condemnat amb claredat" els actes violents perquè "ha cregut durant molt temps que té impunitat per fer el que li doni la gana". "Un personatge així només pot acabar al banc dels acusats", ha afirmat Serrano en una roda de premsa a la seu del partit, en referència al judici del TSJC a Torra. Així, el també diputat al Parlament ha assenyalat que Catalunya mereix un govern amb un president "que no acabi al cap de poc d'accedir al càrrec assegut al banc dels acusats, condemnat o fugit de la justícia". En aquest sentit, ha situat unes possibles eleccions catalanes com una "oportunitat" per tenir "un govern normal" i no viure "en l'anormalitat política permanent".

A la roda de premsa, Serrano ha carregat durament contra el president, a qui ha acusat de ser "més un provocador que un gestor" i "un agent tòxic per a la convivència" perquè, com ha insistit, se sent "més a gust" com a líder dels CDR. En relació als aldarulls en les protestes contra la sentència del Suprem, Serrano ha remarcat que els danys van arribar als 138.000 milions d'euros i s'ha queixat de les conseqüències econòmiques negatives que té la "violència".

Per al diputat, el judici al TSJC és "un bany de realitat" per a Torra i ha assegurat que "està descobrint que al república catalana no existeix". "El que existeix per un fanàtic que se salta la legalitat és seure on és avui, que no és un pícnic de la república sinó el TSJC", ha sentenciat.

Serrano ha afegit que Torra a judici "no protagonitza un episodi èpic o heroic", sinó que "es defensa en un episodi més de patetisme", segons ha considerat. El secretari general ha anat més enllà i s'ha referit al "trist final" que creu que estan tenint els últims presidents de la Generalitat i ha recordat els processos judicials a Artur Mas, Carles Puigdemont i Jordi Pujol.