Tal com recull en el seu informe, Amnistia Internacional afirma que ha observat totes les sessions del judici als líders del procés, celebrat entre el gener i el juny del 2019. L'organització ha conclòs no haver trobat "elements per afirmar que el procés judicial seguit en contra dels 12 líders catalans hagi vulnerat les garanties d'un judici just". Tot i admetre que algunes qüestions van "despertar preocupació" durant el procediment, considera que "el tractament de la prova realitzat pel tribunal en la sentència sembla suposar un contrapès a les limitacions observades".

En aquest sentit, cita jurisprudència del Tribunal Europa dels Drets Humans (TEDH) per afirmar que "la consideració d'un judici com a just depèn de la circumstància de cada cas particular, havent de tenir en consideració el desenvolupament del procediment en el seu conjunt i no pas basant-se en un aspecte específic".

No obstant, sí afirma compartir amb el Suprem la "preocupació" expressada en la sentència respecte a declaracions d'algunes autoritats espanyoles que "podrien haver vulnerat el dret a la presumpció d'innocència" en haver-los "considerat culpables abans de la celebració del judici". Tot i això, constaten que aquestes declaracions "no semblen haver tingut impacte en el procés judicial".