La portada d'uns hipotètics pressupostos del 2018 del «Govern de la República Catalana» que va intervenir la Guàrdia Civil era una targeta per a un regal de noces del vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, segons va dir ahir davant del jutge l'exsecretari d'Hisenda Lluís Salvadó.

Segons fonts jurídiques, l'exsecretari d'Hisenda va declarar ahir com a investigat davant la jutge del TSJC Maria Eugènia Alegret, que l'investiga pel seu paper en la creació de les anomenades «estructures d'Estat» anunciades pel Govern de Carles Puigdemont i per l'organització de l'1-O. En la seva compareixença, Salvadó va respondre només les preguntes de la seva advocada, que li va demanar que donés explicacions per un document que la Guàrdia Civil va intervenir en el seu correu electrònic i que simulava una portada d'uns pressupostos del 2018 atribuïts a un eventual «Govern de la República de Catalunya».

En el correu, titulat «Portada», l'exdirectora de Pressupostos de la Generalitat Anna Terrach adjuntava a Salvadó dues propostes de caràtula, una amb un pont modern sobre un riu i una altra amb unes vistes del campanar d'un petit poble, que la remitent apuntava que podia tractar-se de Pineda de Mar. Salvadó va precisar que el document que li va enviar Terrach era l'esbós per a una targeta amb què planejaven decorar la caixa que contenia el regal de noces de l'aleshores secretari d'Economia al vicepresident de la Generalitat.