El terrassenc Artur Segarra, exintegrant de la llista electoral de Plataforma per Catalunya a Manresa, va escoltar amb resignació i impassible com un tribunal d'última instància ratificava ahir la seva condemna a mort després de ser trobat culpable com a autor de l'assassinat premeditat del també català David Bernat el 2016 a Bangkok.

«No és una sorpresa», va dir el convicte en declaracions a Efe sobre la decisió de la justícia tailandesa, i es va lamentar que en la seva opinió «no ha estat un judici just» davant la falta de testimonis directes de l'assassinat.

Segarra, amb un aspecte envellit després de passar una mica menys de quatre anys entre reixes, es va senyar, va sospirar diverses vegades i va citar «Mateu 6, 9-13» (els versets del Nou Testament que contenen el Pare Nostre) abans d'aixecar-se per escoltar la decisió del Tribunal Suprem de Tailàndia.

«A falta de testimonis oculars, les proves presentades són consistents per demostrar la culpabilitat de l'acusat. Va cometre el segrest i l'assassinat de manera premeditada amb la intenció de robar els diners a la víctima», va dir el magistrat durant una breu lectura de la sentència, que deixa en ferm la condemna. El condemnat ha estat declarat culpable tres vegades de segrest i assassinat el gener del 2016 del també català David Bernat, que va aparèixer esquarterat al riu Chao Phraya, que travessa Bangkok.