La secció segona de l'Audiència de Navarra ha condemnat com a autors d'un delicte contra la intimitat a 3 anys i 3 mesos de presó i a 5.670 euros de multa els dos acusats de La Manada que van gravar set vídeos i van fer dues fotografies de la violació grupal continuada que van protagonitzar ells i tres processats més el 7 de juliol del 2016 a Pamplona.

La sentència, que pot ser recor-reguda davant la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Navarra, imposa als dos condemnats la màxima pena de presó que van sol·licitar les acusacions, així com la multa més alta, que reclamaven en aquest cas les dues accions populars. Els jutges han absolt els altres tres encausats del delicte contra la intimitat que imputaven la Fiscalia i les acusacions en entendre que el delicte es va consumar de manera instantània amb els enregistraments i les dues fotografies sense que ells «aportessin res» a la consumació del delicte.

El juliol, el Tribunal Suprem va condemnar els cinc acusats com a autors d'un delicte continuat de violació a 15 anys de presó. A un d'ells li va imposar 2 anys més per un delicte de robatori amb intimidació. Llavors, el Suprem va revocar la sentència que havia dictat la Sala Civil i Penal del TSJN.