Els coales, uns animals coneguts per la seva vulnerabilitat i aspecte simpàtic, s'enfronten aquests dies indefensos als devastadors incendis forestals que arrasen l'est d'Austràlia. No hi ha xifres oficials, però els experts calculen que el nombre de coales morts pot superar el miler.

El vídeo d'un coala rescatat mentre fugia de les flames en una carretera al costat d'un bosc ha provocat una allau de missatges de solidaritat i donacions d'australians commoguts pel dramatisme de les imatges. En elles es veu una dona que es treu el jersei per protegir l'animal i li ruixa amb aigua en pèl socarrimat mentre el coala, batejat com Lewis, xiscla.

El coala es troba en estat molt delicat i sota vigilància intensiva en un hospital gestionat per l'organització Conservació de koales d'Austràlia a Port Macquarie, a la costa centre-nord de l'estat.

Almenys 50 coales estan en tractament per deshidratació i cremades en aquest hospital, segons Efe Sue Ashton, presidenta de l'organització a càrrec de la clínica. La xifra de coales morts, però, pot superar els mil tant sols a la zona de Nova Gal·les del Sud. A aquests cal afegir els 700 que van morir el mes passat en els incendis de Ballina, al nord de l'estat.