El príncep Andreu d'Anglaterra, fill de la reina Isabel II, ha anunciat aquest dimecres que "abandona les seves activitats públiques" a causa de l'escàndol en què s'ha vist embolicat per la seva relació amb Jeffrey Epstein, magnat nord-americà que es va suïcidar a la presó després de ser acusat d'abús de menors.

"M'ha quedat clar durant els últims dies que les circumstàncies relatives a la meva antiga associació amb Jeffrey Epstein s'han convertit en una gran pertorbació pel treball de la meva família i el valuós treball que realitzen les moltes organitzacions i associacions benèfiques que dono suport amb orgull" , ha dit en un comunicat.

En el mateix, el duc de York ha ressaltat que ha demanat a la reina Isabel II "abandonar les seves activitats públiques, petició que ha estat acceptada".

"Segueixo lamentant de forma inequívoca la meva imprudent associació amb Jeffrey Epstein. El seu suïcidi ha deixat moltes preguntes sense resposta, particularment per les seves víctimes, i simpatitzo profundament amb tots els qui s'han vist afectats i volen algun tipus d'explicació", ha indicat.

"Només puc esperar que aconsegueixin reconstruir les seves vides. Per suposat, estic desitjant ajudar a qualsevol organisme de les autoritats amb les seves investigacions, en cas que ho demanin", ha reblat.

Epstein va ser trobat sense vida en una presó de Nova York el 10 d'agost passat. Tot i que s'havia activat un protocol per prevenir suïcidis, i que en teoria estava sotmès a vigilància cada 30 minuts, finalment es va penjar a l'interior de la seva cel·la, segons l'informe mèdic.