L'expresidenta de la Junta d'Andalusia Susana Díaz es va limitar a demanar perdó per les irregularitats en els ERO que han suposat una demolidora sentència contra l'antiga cúpula del PSOE a Andalusia, però va rebutjar assumir qualsevol tipus de responsabilitat tot i que el el seu Govern va decidir no personar-se com a acusació en el cas en el seu moment, quelcom que dificulta la recuperació dels diners defraudats.

Díaz va reconèixer que les condemnes als expresidents José Antonio Griñán i Manuel Chaves han estat el seu moment més dolorós en «l'aspecte humà» i va demanar disculpes pel que el cas ha suposat. «No només he demanat perdó, sinó que m'he esforçat moltíssim a posar controls» per evitar casos similars, va assegurar.

La líder dels socialistes andalusos va pronunciar en diverses ocasions la paraula «humilitat» -de nou sense assumir cap responsabilitat-, ja que és l'actitud que va afirmar que va adoptar quan va ser presidenta de la Junta i la que manté ara a l'oposició.

En tot cas, la líder del PSOE d'Andalusia va assegurar que la sentència dels ERO no suposa un final de cicle al seu partit perquè aquest «final de cicle ja es va produir» quan José Antonio Griñán va deixar la presidència de la Junta el 2013 i posteriorment els seus càrrecs al partit.