El titular de Jutjat d'Instrucció Número 41 de Madrid, Juan Carlos Peinado, ha imputat almenys una dotzena de periodistes per publicar informacions dels sumaris que es van filtrar sobre la detenció dels Comitès de Defensa de la República (CDR), han informat fonts jurídiques. Els periodistes han rebut ja les notificacions de la seva citació com a investigats.

La Fiscalia de l'Audiència Nacional va demanar remetre als jutjats madrilenys de Plaza de Castilla la sol·licitud de les defenses de 7 membres dels CDR, a la presó per terrorisme, que s'investigués la "filtració massiva" a alguns mitjans de comunicació sobre la causa contra ells tot i que estava sota secret de sumari.

Segons la Fiscalia, aquests fets haurien de ser considerats com una denúncia per revelació de secrets, de manera que es tractaria d'un delicte del qual no és competent l'Audiència Nacional i hauria de ser investigat per un jutjat d'instrucció de Plaza de Castilla.

Les defenses dels membres dels CDR volen que s'investigui si aquesta "filtració massiva procedeix de la Guàrdia Civil o de la Fiscalia, a les quals assenyalaven en la seva denúncia.

Criticaven, a més, que mentre ells no tenien "el més mínim coneixement dels fets" i només coneixien la imputació provisional que s'atribuïa als seus defensats, els mitjans havien publicat de forma "exhaustiva" les actuacions, inclosos vídeos de la Guàrdia Civil sobre els registres practicats.