La fiscal general de l'Estat, María José Segarra, va expressar ahir el seu «respecte» cap a l'informe d'Amnistia Internacional que qüestiona les penes de presó als líders del procés i exigeix la llibertat dels Jordis, i va destacar «d'extraordinàriament rellevant» que l'ONG afirmi que hi ha hagut un «judici just».

Segarra, de visita a Barcelona per mantenir reunions de feina amb els responsables de les àrees especialitzades de Fiscalia de Catalunya, es va pronunciar en aquests termes sobre l'informe d'aquesta organització pro-drets humans, que qüestiona les penes de presó, en entendre que el delicte de sedició tipificat en el Codi Penal és «vague» i permet una interpretació «excessivament àmplia i perillosa» per part del Suprem.

«Respectem, atenem i llegim els informes d'organitzacions com AI, que tenen el respecte internacional i també de la Fiscalia», va dir Segarra. Malgrat qüestionar les penes i exigir la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, perquè segons AI suposen una «amenaça» a la llibertat d'expressió i de reunió pacífica, Segarra va posar èmfasi en el fet que l'informe d'aquesta ONG afirmi que hi ha hagut un «judici just».