Tretze persones estan afectades per un brot de triquinosi a la província de Ciudad Real, després de consumir carn de senglar procedent d'una cacera que no havia estat sotmesa a l'obligatori control veterinari. Dels tretze casos, un ja ha estat confirmat i dotze estan sent investigats, segons han informat fonts de la Conselleria de Sanitat de Castella-la Manxa, que han indicat que els afectats tenen entre 25 i 71 anys.

El director de Salut Pública de la Junta, Juan Camacho, ha assenyalat que, en aquest brot de triquinosi que es va originar a l'octubre, a més hi ha onze persones que han consumit aquesta carn però no han desenvolupat una "clínica compatible amb la triquinosi". Camacho ha indicat que la carn, "provinent d'una cacera", no ha estat comercialitzada i ha estat preparada únicament per a autoconsum en el si de dos nuclis familiars i el seu cercle més proper. A més, ha apuntat que "no hi ha constància documental que fos sotmesa a una inspecció veterinària".

En aquest sentit, ha indicat que quan l'autoritat sanitària competent va conèixer l'existència d'aquest brot, es va immobilitzar de manera immediata la carn i es va procedir a analitzar, confirmant la presència de triquina. El Govern de Castella-la Manxa ha recordat a la població la importància de seguir els controls veterinaris pertinents tant en matances populars com caceres i en altres esdeveniments similars, per tal de garantir la seguretat dels aliments i que siguin aptes per al consum humà. La triquinosi és una malaltia parasitària que s'adquireix en consumir carn infectada pel nematode Trichinella, que causa febre, dolors musculars i articulars, nàusees i malestar.

Aquest cas és el segon cas de triquinosi que es registra a la província de Ciudad Real en el que va d'any. A principis de febrer, disset membres d'una mateixa família es van veure afectats per un brot de triquinosi, un mes després d'haver consumit carn de porc procedent d'una matança casolana que van realitzar sense autorització. Tots aquests afectats, llavors, van consumir carn crua, procedent dels embotits elaborats a la matança.