Tsunami Democràtic ha demanat aquest dijous al Barça i al Madrid que durant el partit que jugaran el 18 de desembre permetin fer perfectament visible a les grades i al camp la frase 'Spain, sit and talk'. En un comunicat, el moviment remarca que és una petició que "respecta el lliure desenvolupament d'un partit de futbol que molta gent espera", i alhora "fa visible la situació d'excepcionalitat" que viu Catalunya, "reclamant el diàleg per acabar amb la situació d'exclusió i segregació política que pateix una part majoritària de la població catalana". "Esperem una resposta els propers dies, abans d'emetre un altre comunicat", ha afegit.

El moviment subratlla que aquest partit "transcorrerà en un moment d'enorme excepcionalitat" per a Catalunya, amb l'Estat "perseguint una part majoritària de la població catalana i negant per tots els mitjans la defensa d'un projecte polític, l'autodeterminació".

Segons apunten, la "persecució" pren moltes forces: "des de presos polítics, a decrets llei que suprimeixen drets fonamentals i la separació de poders, fins a violència policial". Així mateix, Tsunami Democràtic ha lamentat que l'Estat "ignori" informes d'Amnistia Internacional o de l'ONU. "I per si fos poc, persegueix campanyes com Tsunami, emmarcades sempre en la no-violència, acusant-les de terrorisme", ha reblat.