El Govern català i els comuns fan progressos en el capítol fiscal dels pressupostos per al 2020, i han apropat posicions de cara a introduir canvis en l'impost de successions i en el tram autonòmic de l'IRPF, de manera que la càrrega fiscal es redueixi per als contribuents amb menor renda i creixi per a aquells amb ingressos més elevats. Segons fonts coneixedores dels contactes, les converses s'han intensificat, i estan especialment avançades pel que fa a la política d'ingressos. Dijous hi va haver una nova reunió entre les dues parts, i Govern i comuns van constatar avenços pel que fa a les mesures fiscals, asseguren aquestes fonts.

El denominador comú és una proposta de resolució dels comuns que el Parlament va aprovar el 26 de setembre, que reclamava a la Generalitat «impulsar una reforma fiscal progressiva» que «modifiqui la fiscalitat en l'IRPF i l'impost de successions», un text al qual van sumar-se els dos grups que donen suport al Govern, ERC i JxCat.

La resolució també instava el Govern a «posar en marxa la fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic amb l'impost sobre vehicles contaminants, sobre les activitats econòmiques que generen més gasos d'efecte hivernacle i sobre les emissions portuàries de grans vaixells i creuers».