L'Agrupació de Defensa Forestal de Matadepera (Barcelona) i la Federació d'ADF del Penedès Garraf han guanyat els Premis de Prevenció d'Incendis Forestals 2019 de la Diputació de Barcelona. Els premis es van lliurar ahir al Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca (Barcelona), en un acte encapçalat per la presidenta de la Diputació, Núria Marín, acompanyada de l'alcalde del municipi, Enric Llorca, que va informar la Diputació en un comunicat.

La primera va estar guardonada pel projecte d'ampliació de les zones d'actuació del Pla de prevenció d'incendis de Matadepera, i la segona pel projecte «El bosc i l'hort de les escoles». A més a més, el Premi Honorífic va reconèixer la trajectòria de Jaume Gallofre de l'ADF Terrassa (Barcelona), impulsor de l'Agrupació de Voluntaris de la localitat després de l'incendi del Parc de Sant Llorenç del Munt de l'any 1986.

En l'acte, Marín va felicitar els premiats i va recordar la feina de les agrupacions voluntàries per a la prevenció d'incendis nascudes després dels incendis del juliol del 1994 a les comarques de la Catalunya Central. «Hem fet un gran salt endavant en la prevenció d'incendis forestals i hem reduït significativament tant el risc d'incendis com la superfície cremada», va destacar la presidenta, qui ho ha qualificat d'èxit.