Més de vint-i-vuit mil persones s'han sumat com a voluntàries per poder cobrir els gairebé tres mil puts de recollida a tot el territori en l'onzena edició del Gran Recapte. Amb les primeres dades recaptades de les demarcacions de Girona, Lleida i Tarragona, i de totes les comarques barcelonines, la xifra estimada d'aliments recollits se situaria per sobre dels 4 milions de quilos. Aquesta és una dada estimativa i el recompte final es donarà a conèixer en els dies vinents, un cop sumats tots els aliments.

La Presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Roser Brutau, ha mostrat el seu agraïment: «No ens deixa de sorprendre, malgrat que ja són onze les edicions en les quals hem hagut d'apel·lar a la solidaritat col·lectiva».

Des d'ahir ja es van iniciar les tasques de classificació dels aliments per tal de poder començar a distribuir-los demà a la xarxa de 700 entitats d'iniciativa social amb qui col·laboren els Bancs dels Aliments. Seran aquestes entitats les que faran arribar a les 196 mil persones ateses els aliments recaptats.