Un vaixell petrolier, el 'Blue Star', de 129 metres, va encallar divendres a la costa d'Ares (la Corunya). En concret, entre les platges de Fangosa i A Canteira, a la zona de Punta Miranda. El vaixell no va poder ser remolcat durant els primers intents realitzats ahir al migdia pel nivell de l'aigua, pel que s'ha endarrerit l'operació per aquesta matinada. A l'hora del tancament de l'edició, el vaixell no havia aconseguit ser remolcat.

Durant la nit i en les primeres hores del sinistre, un helicòpter de Salvament Marítim, organisme responsable de la coordinació de les tasques de rescat, es va encarregar de portar els cables per al remolc fins a l'embarcació encallada. Va ser a la matinada quan tots dos vaixells van ajuntar-se i van estar preparats per a iniciar l'operació de rescat.

El vaixell sofrir un incendi a la sala de màquines quan sortia de l'ancoratge d'Ares, fet que va deixar a la mercè del vent i les ones. El vaixell procedia de Bilbao i es dirigia al port de la Corunya per a carregar material en la terminal de Repsol, 6.000 tones d'un producte sense especificar.

El capità del 'Blue Star' va explicar que els tancs de material no van ser afectats durant l'accident, pel que assegura que no hi ha contaminació a la zona. Afegeix que, si es produís algun vessament, seria combustible del vaixell.

A causa de l'incident, es va a activar el Pla Territorial de Contaminació Marina Accidental de Galícia (CAMGAL) en la seva fase d'alerta.