Un incendi en un edifici de pisos a Badalona va deixar cinc persones ferides per inhalació de fum, entre les quals dos menors, i una trentena de desallotjats. El foc es va iniciar al primer pis de l'edifici, va cremar completament una planta i es va propagar a la segona. Els Bombers van rebre l'avís cap a les vuit del matí i l'incendi va ser donat per extingit poc després de dos quarts de nou.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació sobre les causes del foc i una de les hipòtesis és que es podria haver originat per una estufa. Els inquilins de sis dels pisos hauran de dormir al centre d'emergència social, mentre que la resta ho podran fer a casa seva.

Per la seva banda, la segona tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Badalona, Teresa González, ha celebrat que l'incendi hagi quedat en «un ensurt», ja que no hi ha hagut cap víctima mortal. En una atenció als mitjans, va explicar que l'origen del foc és una estufa que va cremar al 1r 3a de l'edifici i que el fum va afectar tots els pisos superiors -2n 3a, 3r 3a, 4t 3a i 5è 3a-, així com el 2n 2a.

«No hi ha hagut cap víctima greu i això és el que hem de prioritzar», va destacar González, que ha xifrat en una trentena les persones ateses pels serveis d'emergències. La regidora també va dir que els tècnic municipals ja han contactat amb la propietat del bloc, que és única, per tal d'estudiar, a partir d'avui al matí, si cal apuntalar res i facilitar la tornada dels llogaters dels sis pisos afectats, tot i que no s'hi han detectat «grans danys estructurals».

El propietari, va afegir, posarà vigilància privada per controlar els pisos afectats, ja que els Bombers van haver de rebentar-ne les portes per tal d'accedir-hi, ja que molts veïns encara dormien en originar-se l'incendi.