Riuada de solidaritat en l'acte central de la Riumuntada, ahir a l'Espluga de Francolí (la Conca de Barberà). Prop d'un miler de persones van marxar per un tram de l'anomenada zona zero i van desplegar, a ritme de batucada, paraigües blaus, tot tenyint d'aquest color la llera del riu Francolí.

D'aquesta manera, van escenificar una immensa onada de solidaritat i van homenatjar les víctimes, els desapareguts i els damnificats per culpa dels aiguats d'ara fa un mes. També es van agrair les tasques dels voluntaris que es van bolcar per ajudar el ter-ritori.

Tots els diners recaptats en les activitats benèfiques organitzades durant el cap de setmana es destinaran als afectats de l'Espluga del Francolí.

El portaveu de la iniciativa ciutadana local de la Riuada Solidària, Roger Òdena, va expressar que estan «realment impressionats amb la resposta de la gent». «Cal seguir difonent les causes i les conseqüències de tot plegat, aportant tot el que es pugui a aquells que ho han perdut tot», va afegir.

Els participants es van aplegar davant de les instal·lacions de Drac Actiu, dins de l'anomenada zona zero, una bona estona abans de l'inici de l'acte solidari.