L'exalcalde de Nova York Mi-chael Bloomberg va anunciar ahir oficialment la seva candidatura a les primàries demòcrates de cara a les eleccions presidencials nord-americanes del pròxim any amb l'objectiu de «derrotar Donald Trump i reconstruir Amèrica». «Em postulo per a president per derrotar Donald Trump i reconstruir Amèrica. No podem permetre'ns quatre anys més d'accions temeràries i poc ètiques del president Trump», va assegurar en un comunicat difós en la pàgina web de la seva campanya.

Dijous passat, Bloomberg va presentar davant la Comissió Federal Electoral els documents requerits per sumar-se a la llarga llista d'aspirants demòcrates que lluiten per ser els triats per les seves files.

El multimilionari de 77 anys remarca en la seva carta de presentació que l'actual inquilí de la Casa Blanca «representa una amenaça existencial» per als Estats Units i els seus valors. «Si guanya un altre mandat, és possible que mai ens recuperem del mal. Els senyals no podrien ser majors. Hem de guanyar aquestes eleccions. I hem de començar a reconstruir Amèrica. Crec que la meva condició única amb la meva experiència en els negocis, govern i filantropia, em permetrà guanyar i liderar», va continuar.

A més, el comunicat destaca que Bloomberg no acceptarà donacions i que finançarà personalment la seva campanya, «com va fer les tres vegades que es va presentar amb èxit a alcalde» de Nova York. En les últimes setmanes, Bloomberg ja havia dut a terme gestions per poder aparèixer en les paperetes en diversos estats, però fins ahir no havia fet el pas al davant que el convertís en un candidat oficial.

Bloomberg arriba tard ja per competir en alguns estats, on ja s'han tancat els terminis, i, a priori, parteix amb un important desavantatge respecte a candidats que fa mesos que estan de campanya. No obstant això, no és l'únic que ha optat per pujar tard al carro de les primàries. L'exgovernador de Massachusetts Deval Patrick va decidir aquest mes sumar-se a la llista de candidats.