El Govern de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona van coincidir ahir a demanar que es treballi per «trobar solucions polítiques al conflicte polític existent» a Catalunya, un desenllaç al qual insten arribar a través del «diàleg i la negociació», atès l'actual «moment excepcional».

Ahir al matí es va celebrar una reunió de la Comissió Mixta Generalitat-Ajuntament de Barcelona, la primera des del juliol del 2018, que van liderar per part de Govern la consellera de Presidència, Meritxell Budó, i en representació de l'Ajuntament, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. En roda de premsa, Budó va remarcar l'ús de l'expressió «conflicte polític» i no de «convivència», concepte amb el qual recentment i en repetides ocasions s'han referit els socialistes a la crisi catalana. Així mateix, i mentre comencen les negociacions perquè el candidat socialista, Pedro Sánchez, aconsegueixi tirar endavant la seva investidura, Budó també va posar èmfasi en la necessitat que s'aposti «pel diàleg i la negociació».

Generalitat i Ajuntament, d'altra banda, han acordat «fer efectiu» l'acord de ple de l'Ajuntament barceloní que reclamava a la Generalitat modificar la llei sobre l'impost de les estades en establiments turístics. Amb aquesta modificació, el consistori pretén que la ciutat pugui aplicar un recàrrec en la taxa turística, de fins a un màxim de 4 euros, que recaptaria íntegrament l'Ajuntament.

La Generalitat es compromet així a «habilitar» l'Ajuntament a recaptar el recàrrec d'aquest impost i s'ha consensuat establir a partir d'ara un grup de treball perquè «en les dues properes setmanes es concreti la modificació de la llei».