Els nivells de gasos d'efecte hivernacle van aconseguir un nou rècord el 2018, un any en què els nivells de diòxid de carboni (CO2) van arribar a 407,8 parts per milió (ppm), enfront de les 405,5 ppm del 2017, segons dades del butlletí de gasos d'efecte hivernacle (GEI) de l'Organització Meteorològica Mundial (OMM).

Un total de 53 països remeten dades al butlletí GEI que forma part del Programa de la Vigilància de l'Atmosfera Global de l'OMM, que coordina les observacions sistemàtiques i l'anàlisi dels gasos d'efecte hivernacle i altres elements. A més, l'OMM adverteix que la tendència ascendent continua a llarg termini i no es preveu que el sostre d'emissions pugui arribar al 2020 ni tampoc al 2030, si es mantenen les actuals polítiques. D'aquesta manera, afegeix que les generacions futures s'enfrontaran a efectes «cada vegada més greus» del canvi climàtic, com l'augment de les temperatures, un major estrès hídric, la pujada del nivell de la mar i l'alteració dels ecosistemes marins i ter-restres. En concret, l'OMM assenyala que l'increment de CO2 del 2017 al 2018 va ser molt similar al registrat entre el 2016 i el 2017, però és superior a la mitjana de l'últim decenni. El 2015 els nivells mundials de CO2 van sobrepassar el simbòlic llindar de 400 parts per milió. A més, les concentracions de metà i òxid nitrós es van disparar i van ascendir en majors quantitats que durant els últims deu anys, segons les observacions de la xarxa de la Vigilància de l'Atmosfera Global, que té estacions a les regions remotes de l'Àrtic, en zones muntanyenques i en illes tropicals.

Des del 1990 s'ha registrat el 43% d'increment del forçament radioactiu total, que té un efecte d'escalfament del clima provocat pels gasos d'efecte hivernacle de llarga durada. Del total d'aquestes emissions de CO2 des del 1990, els Estats Units hi van contribuir amb gairebé el 80% del total. El secretari general de l'OMM, Petteri Taalas, va alertar que «no hi ha indicis d'una propera desacceleració, i molt menys d'una disminució, de la concentració dels gasos d'efecte hivernacle en l'atmosfera malgrat tots els compromisos assumits en virtut de l'Acord de París sobre el canvi climàtic».