Mig miler d'estudiants de secundària de Manresa van participar ahir al migdia a l'acte institucional contra la violència masclista que es va celebrar a la plaça Major. Els concentrats van fer una rotllana davant de les autoritats i van deixar un espai buit al mig, que es va ocupar amb cadires de de fusta que simbolitzaven les dones mortes a causa de la violència sexista. També hi havia membres del Consell Municipal de la Dona, de l'associació Lilium i de la Federació d'Associacions de Veïns.

A l'acte hi va haver parlaments de la regidora de Feminismes i LGTBI, Cristina Cruz; de la representant del Consell Municipal de la Dona, Mariona Descàrrega; de la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps; i l'alcalde de Manresa, Valentí Ju-nyent. També hi va participar l'estudiant de la Joviat Carla Blanes, que va llegir el manifest guanyador del concurs per a l'alumnat de secundària, en què va animar les noies a fer pinya davant qualsevol tipus de violència sexista i a cridar juntes «prou, n'estem fartes». Va acabar amb un contundent «si no diem sí, també és no».

Hi va haver l'actuació del taller musical Cançons de tots els temps del programa de la Gent Gran de l'Ajuntament de Manresa, dirigit per Pep Torras, i una acció artística de la ballarina Laia Rivero i estudiants del Catà i del Peguera.