D'una mort segura, dolorosa i cruel. D'això han salvat dos veïns de Picassent i els bombers de el Consorci Provincial cinc gatets acabats de néixer que algú va llançar a un contenidor de vidre a la localitat de Picassent, tal com han assenyalat fonts d'aquesta entitat d'emergència.

Tot va començar la nit de diumenge, quan Gabriel i Cristina, veïns de la localitat, van aparcar el seu cotxe. Tot d'una, van escoltar els miols desesperats dels animals sense saber d'on procedien. Quan van advertir que els gemecs procedien de l'contenidor de vidre, on hi havia cinc cadells, van avisar als serveis d'emergència. "No entenc com algú va poder fer això. Si volia desfer-se'n, que els hagués deixat al descampat del costat", explica Cristina, encara nerviosa en recordar-ho a Levante-EMV.

No obstant això, no van obtenir cap resposta satisfactòria: o bé no consideraven que la trucada era urgent o fins i tot els informaven que, en cas que intervinguessin els bombers, els tocaria sufragar a ells de la seva butxaca la despesa de l'rescat. Però ningú va acudir al seu crit d'auxili, així que Gabriel i Cristina se les van enginyar per aconseguir treure dos dels gats del contenidor amb una paella sans i estalvis. De moment, la parella ha seguit tenint cura dels animals. "Volem tirar-los endavant, després potser els portem a una protectora", afegeix Cristina.

Els bombers van rescatar els tres restants l'endemà

Ja en el matí de dilluns, efectius del Consorci de Bombers de València van acudir a el lloc. Donada la quantitat d'ampolles i restes que hi havia al contenidor, no podien veure els gats ni sabien la quantitat d'animals que hi havia, per la qual cosa van haver d'anar retirant les ampolles d'una en una amb cura fins que els van localitzar.

El rescat dels animals, que va exigir tallar el dipòsit de reciclatge amb l'ajuda d'una serra radial per tal de poder treure els petits de l'interior, es va produir al migdia. Després de seccionar el contenidor de vidre, els bombers van aconseguir treure amb vida als tres gatets nounats que, ara, hauran de trobar una llar.