Un potent terratrèmol va despertar de matinada els albanesos i va causar almenys 21 víctimes mortals, 600 ferits i un nombre no determinat de persones sepultades, així com innombrables danys materials. Amb una magnitud de 6,4 graus en l'escala Richter, el d'ahir va ser el sisme més gran registrat a Albània des del del 1979 a la regió del nord de Shkodra.

El terratrèmol, l'epicentre del qual estava situat al mar Adriàtic, a prop de la ciutat de Durres, va tenir més d'un centenar de rèpliques de fins a 5,4 graus i va afectar també localitats al nord de la capital, Tirana.

La majoria de les víctimes van ser a causa de l'ensorrament d'edificis, i les tasques de rescat continuaven a l'hora de tancar aquesta edició, perquè se suposa que encara hi ha persones sota les runes dels immobles. Les zones més danyades són Durres i Thumana, on es van registrar 13 de les víctimes.

A més de les persones que van morir després d'ensorrar-se els seus habitatges, un home va perdre la vida a la localitat de Kurbin, al nord de Tirana, després de llançar-se des del balcó, i un altre en un accident en derrapar el seu cotxe. Entre les víctimes hi ha un comissari de policia que va morir a la platja de Durres en quedar sepultat per l'ensorrament de part d'un edifici que servia de lloc de descans estiuenc per a personal del ministeri d'Interior.

Les conseqüències del sisme van ser dramàtiques, amb la població sumida en el col·lapse i el pànic, dormint als seus automòbils o en plena intempèrie.