27 de novembre de 2019
27.11.2019

«El tancament de les noves delegacions és el pitjor atac que s'ha produït des del 155»

Es tracta d'una decisió «inaudita» perquè s'està «prejutjant les intencions» d'aquestes tres oficines, ha declarat Alfred Bosch

27.11.2019 | 13:51

El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha defensat aquest dimecres que la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de suspendre cautelarment les noves delegacions del Govern a l'exterior és "el pitjor atac que s'ha produït contra l'autogovern des del 155".

Bosch ha dit que la decisió del TSJC de suspendre cautelarment els tres decrets per crear delegacions a l'Argentina, Mèxic i Tunísia, després que el Ministeri d'Exteriors espanyol els recorregués, és "totalment inacceptable". A més, ha assegurat que el Govern "defensarà" que aquestes oficines a l'exterior. "Són legals i legítimes", ha subratllat.

Es tracta d'una decisió "inaudita" perquè s'està "prejutjant les intencions" d'aquestes tres oficines, ha defensat Bosch, en referència a l'argument del govern espanyol que aquestes delegacions són "nocives" per a l'estat. Malgrat que el decret de creació de les delegacions a l'Argentina, Mèxic i Tunísia es va signar el juny, les oficines encara no han obert.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit