Un terratrèmol de magnitud 6,1 en l'escala de Richter ha sacsejat aquest dimecres l'illa de Creta, al sud de Grècia, segons ha informat l'Institut geodinàmic de l'Observatori Nacional d'Atenes.

El sisme ha tingut una profunditat focal de 71 quilòmetres i ha passat a les 23/09 hora local (07.23 GMT). El seu epicentre s'ha situat al mar entre les illes de Creta i Anticitera, a uns 20 quilòmetres a sud d'aquesta última i a 258 quilòmetres a sud d'Atenes, la capital de país.

Protecció Civil ha confirmat a la Efe que de moment no han rebut trucades d'emergència ni s'han registrat víctimes, així com tampoc danys materials considerables. El tremolor no s'ha sentit només a Creta, la major illa de Grècia, sinó en diverses parts de país, inclosa Atenes.

El president de l'organisme de planificació sísmica, Efthymios Lekkas, ha assegurat en declaracions a mitjans locals que aquest tremolor no està relacionat amb el terratrèmol de magnitud 6,4 ocorregut a Albània fa tan sols un dia i que ha deixat més d'una vintena de víctimes mortals i més de 600 ferits.