El president català, Quim Torra, va apostar per obrir un «diàleg seriós i amb contingut» entre la Generalitat i el Govern central, que impliqui que ell es reuneixi amb el cap de l'Executiu en funcions, Pedro Sánchez. «M'ha de trucar», va destacar a la sessió de control el president de la Generalitat, escenari on va plantejar les seves línies vermelles per a la taula de negociació que intentaran acordar ERC i PSOE.

«Prou de fotos, no volem més fotos amb flors», va destacar Torra, que va defensar «un diàleg de govern a govern, en què els presidents dels governs es reuneixin, i per això el senyor Sánchez m'ha de trucar».

Hores abans, el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va afirmar que «no és descartable» que Torra estigui en una futura taula de negociació amb el Govern central, tot i que tampoc ho veu «necessari» si en ella no participa Pedro Sánchez. «Hem de tenir flexibilitat. Si una part decideix enviar un determinat rang, l'altra part haurà d'enviar el mateix rang, això és lògic en qualsevol negociació», va destacar Pere Aragonès.

Les paraules del vicepresident català van generar un cert malestar a JxCat, el president del grup parlamentari del qual, Albert Batet, va reaccionar a Twitter afirmant que «excloure el president Torra és no respectar les institucions catalanes». Va afegir que «un diàleg sense condicions vol dir diàleg sense exclusions».