El Ministeri de Defensa té constància a través de serveis d'intel·ligència estrangers que es pot produir "de manera imminent un greu atemptat a Tindouf (Algèria) contra ciutadans espanyols que estiguin o puguin visitar la zona".

Fonts de Defensa han informat d'aquesta advertència un dia després que el Ministeri d'Exteriors alertés que la "creixent inestabilitat" al nord de Mali i l'activitat de grups terroristes a la regió poden afectar la situació de seguretat a la zona en que es troben els campaments sahrauís de Tindouf, pel que desaconsella els desplaçaments a la regió.

La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, ha assegurat en declaracions a la cadena Ser, que aquesta amenaça és "real, molt avançada i podria ser imminent".

Per això ha fet "una crida a la precaució i la responsabilitat" per a tots aquells que pensen traslladar-se pròximament als campaments de Tindouf, ja que "es posa en risc tota la zona, a part de la integritat física de les persones".

En els campaments de refugiats de Tindouf hi resideixen al voltant de 25.000 persones. Es tracta d'una regió propera a Mali, país en el qual aquest dilluns van morir de 13 militars francesos després del xoc accidental entre dos helicòpters durant una operació de combat contra gihadistes.