El balanç de víctimes mortals pel terratrèmol de magnitud 6,4 en l'escala de Richter que va sacsejar dimarts Albània ha augmentat a 40, segons les últimes dades proporcionades per les autoritats.

Durres i Thumana són les dues localitats més afectades pel sisme, que és ja el pitjor de les últimes dècades, segons informacions de la televisió local Klan, que assenyala que fins al moment han estat rescatades 47 persones que es trobaven atrapades per la runa.

"El nombre de víctimes mortals pel devastador terratrèmol va pujar a 40, hi ha centenars de ferits i, a més, 47 persones van ser rescatades d'entre la runa", ha indicat el diari 'Albanian Daily News', que cita els serveis d'emergències.

Segons les autoritats, al menys 15 persones segueixen desaparegudes. Països com Grècia, Itàlia o Turquia, a més de la Unió Europea, han enviat ajuda a Albània per realitzar les tasques de recerca.

Un vídeo publicat a Facebook pel primer ministre, Edi Rama, mostra a un rescatista grec traient de la runa a un jove de 19 anys a Durres.

De moment s'estima que hi ha més de 650 ferits, dels quals 32 estan en una situació crítica. Així mateix, més de 2.000 persones han perdut les seves llars, de les quals 700 han buscat refugi en els albergs improvisats de Thumanes i altres 1.450 a Durres i els seus voltants.

El terratrèmol va estar precedit i seguit per centenars de tremolors, incloses algunes rèpliques de magnitud 5. Segons un sismòleg albanès consultat per l'agència de notícies DPA, des de dimarts s'han produït 540 sacsejades.