El líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, va expressar ahir la seva «gran satisfacció» amb l'última prova amb un llançacoets múltiple de gran calibre, després dels recents trets efectuats per Pyongyang.

Segons les informacions facilitades per l'agència estatal nord-coreana de notícies, KCNA, la prova buscava «comprovar l'aplicació en combat del llançacoets múltiple de gran calibre».

Així, va remarcar que aquest sistema «ha demostrat la superioritat militar i tècnica del sistema i la seva ferma fiabilitat». Els comandants de diverses unitats de l'Exèrcit van felicitar Kim després de la prova, segons l'agència.

La nota de la KCNA va ser publicada hores després que Pyonyang disparés dos projectils des d'una base de la província de Hamgyong Sud, a l'est de Corea del Nord, en direcció a la mar. Els dos projectils van volar uns 380 km i van aconseguir l'altitud màxima als 97 quilòmetres, i es van llançar amb un interval de 30 segons.

La Junta de Caps d'Estat Major de Corea del Sud va manifestar el seu rebuig al llançament i va dir que aquesta operació militar no contribueix a rebaixar les tensions a la península de Corea.

«Les nostres Forces Armades manifesten el seu enèrgic rebuig a aquests actes i insten Corea del Nord a aturar immediatament les seves accions», va afirmar el general de Divisió Jeon Dong Jin, membre d'aquesta junta.