Vint-i-vuit persones van morir per trets de les forces de seguretat contra manifestants en protestes antigovernamentals a Bagdad i a la ciutat de Nasiriya, al sud de l'Iraq, segons van informar les autoritats locals.

A Nasiriya, les forces de seguretat van obrir foc ahir a l'alba contra els manifestants que estaven bloquejant un pont i van matar 24 persones. Fonts mèdiques van dir que hi havia desenes de manifestants ferits.

A Bagdad, les forces de seguretat van matar quatre persones després de disparar amb munició real i amb bales de goma contra manifestants concentrats a prop d'un pont sobre el riu Tigris. Aquests incidents van fer que la d'ahir fos una de les jornades amb més víctimes des que van començar a l'octubre les mobilitzacions contra el Govern.

Els enfrontaments d'ahir arriben després que un grup de manifestants entrés al Consolat d'Iran a la ciutat de Najaf i l'incendiés. «Tots els antiavalots de la Policia a Najaf i les forces de seguretat han començat a disparar contra nosaltres com si estiguéssim cremant tot l'Iraq», va dir a Reuters un manifestant.

Un altre manifestant que va identificar-se com a Ali va dir que la crema de la delegació diplomàtica va ser «un acte valent» i una «reacció del poble iraquià».