El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, es va mostrar ahir confiat, al Congrés dels Diputats, que es formi un govern abans de la nit de Nadal i és «optimista» pel que fa a la negociació amb ERC, tot i que, va dir, «cal apostar per l'empatia i pel diàleg».

«Espero que la propera nit de Nadal els espanyols puguin sopar amb un Govern», va assegurar Pablo Iglesias en declaracions als periodistes al Congrés dels Diputats, on va anar a lliurar la seva credencial que l'acredita com a diputat de la nova legislatura política.

Preguntat sobre la reunió amb Esquerra Republicana, Iglesias va assegurar que sí que és optimista tot i que creu que la negociació no serà fàcil, però va assenyalar que ara cal apostar per l'empatia i també per la capacitat de les dues forces que han pactat un Govern per assolir els «suports suficients» a la investidura.

«Això va de treballar, el primer és tirar endavant la investidura, hem d'esforçar-nos per aconseguir suports suficients», va indicar Pablo Iglesias, que va insistir que «no està fet» el pacte amb ERC.

«Aquí ha de treballar el PSOE però nosaltres també hem de treballar», va dir Iglesias, la formació del qual fins ara havia assenyalat que eren els socialistes els que havia de pilotar les negociacions.