Dues persones van morir, ahir, en un atemptat al London Brigde, a Londres, segons va avançar la cadena britànica BBC. Al tancament d'aquesta edició, la policia va informar, també, que tres persones més van patir ferides de diversa consideració, algunes d'elles de gravetat, extrem que confirmava l'alcalde de la ciutat, Sadiq Khan. La policia britànica va acordonar el pont de Londres després de rebre un avís a les 13.58 hores (14.58 hores a Espanya) en el qual s'advertia de la presència d'un home que duia una arma blanca. Segons va confirmar la policia, l'home, que duia una armilla explosiva falsa enganxada al cos, va ser abatut pels agents. La policia qualificava l'atemptat com un «atac terrorista», informava el màxim responsable antiterrorista de Scotland Yard, Neil Basu.

La investigació es troba en la fase inicial i es mantenen obertes totes les hipòtesis. En aquest context, alguns testimonis van relatar que diversos vianants van reduir la persona sospitosa abans que arribessin els cossos de seguretat. Alguns dels vídeos compartits a les xarxes socials pels testimonis mostren també com un vianant va desarmar l'atacant i li va treure el ganivet de grans dimensions que portava.

La policia demana la col·laboració ciutadana i que els testimonis facin arribar-los imatges de l'atac.

En rebre l'avís i una vegada al lloc dels fets, «els serveis d'emergència van atendre els ferits, entre els quals hi havia oficials de la Policia Metropolitana», va informar Scotland Yard. Els agents de la policia van tancar el pont, les estacions de metro properes i van evacuar la gent de la zona. Es van produir escenes de pànic.

En les primeres imatges del pont s'aprecia un gran camió blanc bloquejant diversos carrils juntament a altres vehicles i autobusos, tot i que es desconeix si la imatge està relacionada amb l'atemptat.

El primer ministre, Boris Johnson, va expressar a través de les xarxes socials que «aquest és un incident horrible i els meus pensaments estan en aquest moment amb les víctimes i, sobretot, amb les seves famílies».

D'altra banda, l'alcalde de Londres, Sadiq Khan, va assegurar que «estem determinats a plantar cara al terror amb fermesa i unitat. Els que pretenen atemptar contra nosaltres i dividir-nos mai ho aconseguiran». «L'home abatut representa el pitjor de la humanitat. Els ciutadans que el van immobilitzar i els agents de la policia, en canvi, representen el millor de la humanitat. Hem vist una mostra increïble d'heroisme, amb persones que s'han exposat al risc sense pensar-s'hi. Són els millors de tots nosaltres i els estic molt agraït».

D'altra banda, el president del Parlament Europeu, David Sassoli, va expressar la seva solidaritat amb els britànics després «d'aquest vil atac al cor de Londres». «Nosaltres, a Europa, hem d'estar units per afrontar els qui pretenen propagar el terror», va dir a Twitter.

Apunyalament a la Haia

D'altra banda, almenys tres persones van resultat ferides, ahir, en ser apunyalades en un carrer comercial de la ciutat holandesa de la Haia, segons va confirmar la Policia, sense que al tancament d'aquesta edició hi hagués més detalls sobre el succés. «Tres persones van resultar ferides en un apunyalament al carrer Grote Market», va informar la Policia Local a través d'un missatge en el seu compte a Twitter, en el qual demanava a la població que facilités informació, imatges o vídeos del succés.

Minuts abans havia confirmat l'incident i que «els serveis d'emergència es troben al lloc [dels fets]», sense donar més informació. La Policia apuntava que el sospitós havia fugit. «Busquem un home amb els cabells lleugerament tenyits, de 45 a 50 anys i amb els cabells arrissats», deia. «Vesteix una bufanda i roba esportiva grisa. L'han vist?», pregunta. Les autoritats van demanar a la població que no anés a la zona, molt concorreguda.