Els Mossos d'Esquadra van detenir, ahir, unes 40 persones i van intervenir importants quantitats de droga i de diners en efectiu en el marc d'una macrooperació contra una de les xarxes de narcotràfic més actives en l'àrea de Barcelona, amb epicentre al barri de Sant Roc de Badalona.

En l'operació, dirigida pel jutjat d'instrucció número 3 de Badalona, els Mossos van desplegar un ampli dispositiu amb el doble objectiu de desarticular aquest clan de narcotraficants i restablir la tranquil·litat en l'humil barri de Sant Roc, on venedors i consumidors havien disparat la sensació d'inseguretat entre els veïns del barri. Hi van prendre part més de 700 agents de diverses unitats especialitzades dels Mossos, que van practicar escorcolls en més de trenta habitatges de nou municipis.

En declaracions als periodistes, l'intendent de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos, Antonio Rodríguez, i el cap de la comissaria a Badalona, Alfons Sarrias, van destacar la importància de l'operació, en què van participar centenars d'agents, amb el suport de la unitat canina, la de subsòl, els Tedax, d'investigació criminal, la científica i mitjans aeris. Després d'un any d'investigació, l'operació d'ahir es va centrar a desarticular un dels clans de narcotraficants més actius a la zona del Barcelonès Nord, amb una quarantena de detinguts i entrades i escorcolls a Badalona, Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Alella, Viladecans i Sant Celoni, a més de Riells i Viabrea.

Els detinguts són acusats dels delictes de tràfic de drogues, tràfic d'armes i blanqueig de capitals, segons fonts policials. En aquest context, Sarrias va mostrar la seva preocupació per l'augment del tràfic d'armes associat als clans dedicats al narcotràfic i, en aquest sentit, ha advertit que han detectat un augment del moviment d'armes de foc a la via pública. Segons el cap policial, hi ha una «correlació molt clara» entre l'augment del tràfic d'estupefaents i la proliferació de les armes.

Alfons Sarrias i Antonio Rodríguez van destacar que l'operació duta a terme ahir tenia un «plus» o «derivada social», ja que a més de desarticular una banda de narcotraficants en un dels epicentres de la venda de drogues a Catalu-nya, també volien recuperar la «tranquil·litat» al barri, on la presència de venedors i compradors ha generat la sensació de por entre el veïnat.