La Crida Nacional per la República, moviment impulsat per Carles Puigdemont, Jordi Sàn-chez i Quim Torra i que conviu amb el PDeCAT dins l'espai de JxCat, no descarta «participar» en les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya perquè té l'«ambició» de «fer efectiu el mandat de l'1 d'octubre des de les institucions».

El secretari general de la Crida, Toni Morral, ho va explicar en declaracions a la premsa a la mitja part de la reunió que prop d'un centenar de representants de l'organització van mantenir dissabte a Barcelona.

«Sabem que la lògica partidària s'està instal·lant al país i la Crida està buscant quina ha de ser la seva funció en una contesa electoral», va dir Morral, que va apuntar que la decisió en tot cas correspon als associats.

Des del 8 de gener passat, el moviment de la Crida ja figura inscrit al registre de partits polítics del ministeri de l'Interior, encara que formalment els seus dirigents posen èmfasi en el fet que segueix funcionant actualment com a associació.

L'organització va celebrar el 26 de gener el seu congrés constituent. Durant el procés es va escollir com a president Jordi Sànchez, l'exlíder de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i excap de llista de JxCat a Congrés, i com a secretari general Antoni Morral, diputat de JxCat al Parlament de Catalunya.

«La Crida és un subjecte polític, un actor polític. No hem volgut interferir amb el procés electoral, però ara s'ha acabat i la Crida s'està acabant d'organitzar com a subjecte i actor polític», va desenvolupar durant la seva intervenció Toni Morral.

El secretari general de la Crida, durant les declaracions d'ahir, no va voler entrar a valorar si l'espai postconvergent estarà «reorganitzat» abans d'aquest Nadal ja que va explicar que en aquest moment estan «organitzant» l'espai de la Crida, «que té un document polític molt clar».

«Quan es convoquin eleccions, el conjunt d'associats decidirà el paper que ha de jugar la Crida en aquestes eleccions», va agregar Morral.

A les jornades de treball que es van celebrar ahir estava previst que es constituís formalment el consell de representants de la Crida, cosa que no van poder fer perquè encara falta «una part del territori».