02 de desembre de 2019
02.12.2019

Borràs qualifica la reunió de dimarts amb el PSOE com «un gest de 'fair play'»

01.12.2019 | 23:41
La portaveu de JxCat, Laura Borràs

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, va valorar en positiu la reunió del proper dimarts 3 de desembre amb el PSOE per parlar sobre la investidura. «Es presenta amb la normalitat d'una ronda de contactes d'algú que vol ser president del govern espanyol. Hi donem una certa rellevància perquè fins ara no se'ns havia cridat», va comentar Borràs ahir als micròfons de Rac1.

«Es tracta d'un gest de fair play o de mínima cortesia parlamentària que no s'havia produït fins ara. Veuré de seguida si la reunió de dimarts ha de servir d'alguna cosa o és només cosmètica», va comentar la portaveu de JxCat. En paral·lel, Borràs va descartar cap suport al PSOE a canvi d'ofertes com ampliar l'Estatut –una de les propostes dels socialistes a ERC, segons El País. «No estem parlant de tenir més autonomia, de tenir una carretera o un tren. La situació és molt més greu», va voler deixar clar la portaveu de JxCat.

Borràs també va demanar la implicació d'un mediador internacional per abordar la relació entre Catalunya i Espanya, ja que es tracta d'un conflicte que apel·la directament als drets humans.

«El diàleg es va trencar quan va aparèixer la figura d'un relator. És imprescindible una mediació internacional per resoldre el conflicte, que és de drets humans», va insistir la portaveu de JxCat al Congrés. «A Catalunya hi ha un conflicte polític que bloqueja l'estat espanyol i prefereixen autobloquejar-se abans que parlar d'aquest conflicte», va reflexionar en veu alta Borràs.

Finalment, la portaveu de JxCat va voler defensar la seva tasca al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes i va negar cap irregularitat. « Hi ha una voluntat molt gran d'acabar amb tots els que representem una dissidència per a l'estat espanyol», va concloure.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit