El primer ministre britànic, Boris Johnson, va assegurar ahir que s'ha incrementat la vigilància sobre 74 terroristes que van sortir de la presó abans de complir la totalitat de la condemna. Aquesta decisió es pren després que Usmar Khan, alliberat el desembre de l'any passat després d'haver passat la meitat d'una pena de 16 anys, apunyalés de mort dues persones i en ferís tres més divendres a Londres.

«Vam fer aquest pas immediatament després de l'atac», va detallar Johnson en una entrevista per a la BBC en què va criticar «l'antic règim laborista» per les lleis que permeten que un terrorista surti de presó de «forma automàtica» un cop ha passat la meitat del temps al qual se l'ha sentenciat. «Crec que hi ha un problema amb aquesta alliberació automàtica. Crec que està malament que s'apliqui a criminals sexuals, a delinqüents violents i a terroristes», va afirmar. «La raó per la qual aquest assassí era al carrer és per l'alliberament automàtic que va aprovar un govern d'esquerres», va dir Johnson, que va recalcar que en el seu programa electoral per als comicis generals del 12 de desembre volen endurir les condicions de les penes per als crims més greus.

El líder de l'oposició, el laborista Jeremy Corbyn, va recalcar que els condemnats per terrorisme «no necessàriament» han de complir la pena íntegrament. «Crec que depèn de les circums-tàncies. Depèn de la sentència, i de manera crucial depèn del que hagin fet a la presó», va afirmar.