El PSOE proposarà Meritxell Batet com a candidata per seguir al capdavant del Congrés dels Diputats i la senadora Pilar Llop com a presidenta del Senat. Fonts socialistes van confirmar que es proposaran aquests dos noms per encapçalar les cambres parlamentàries, de manera que, si resulten elegides hi hauria canvi al Senat, encapçalat actualment per Manuel Cruz, que es va mostrar crític amb l'acord amb Podem abans que aquest es produís. Cruz, actualment senador socialista, va concórrer en qualitat d'independent el 2016 com a número dos de la candidatura del PSC al Congrés, que llavors va encapçalar Batet.

Meritxell Batet és presidenta del Congrés dels Diputats des del 21 de maig del 2019, diputada del partit socialista i dirigent de el PSC. Va ser ministra de Política Territorial i Funció Pública entre juny del 2018 i el mes maig passat. Federalista convençuda, va ser el 2016 una de les sis persones a les quals Sánchez va triar per negociar amb Ciutadans l'acord de govern que va subscriure amb Albert Rivera.

Per la seva banda, Pilar Llop, actualment senadora, va ser nomenada delegada de Govern per a la Violència de Gènere al juliol del 2018, després del seu pas com a diputada autonòmica per l'Assemblea de Madrid, Parlament per al qual va ser triada el 2015.

Des del 2011 ha estat lletrada del gabinet tècnic del Consell General de Poder Judicial (CGPJ) amb responsabilitats com la direcció de la Secció Observatori Violència Domèstica i de Gènere, secretària de la Comissió d'Igualtat, secretària del Fòrum Justícia i Discapacitat i del Comitè de Direcció del CGPJ.

Especialista en traducció jurídica anglès-espanyol per la Universitat d'Alacant, va compatibilitzar la seva funció judicial amb la de consultora internacional i va treballar en diversos països de la Unió Europea i en situació de preadhesió, així com a Amèrica Llatina en temes relacionats amb reformes dels sistemes judicials, en matèria penal i en violència de gènere.

Per la seva banda, l'exportaveu d'ERC al Congrés Joan Tardà va defensar un acord amb el PSOE per investir Pedro Sánchez com a president de Govern, ja que «l'important», va dir, és «que hi hagi investidura per seguir negociant el temps que faci falta». Tardà, diputat d'ERC al Congrés del 2004 al 2019, va reconèixer en una entrevista al diari El País que desitja un acord amb el PSOE, tot i que va instar a «moure's» el partit gua-nyador de les eleccions del 10 de novembre passat.