La ministra d'Economia en funcions, Nadia Calviño, va confiar ahir que el PSOE aconseguirà segellar un pacte d'investidura amb ERC «el més aviat possible» i va avisar els republicans que «no hi ha temps per perdre» per tancar un acord que permeti formar Govern.

Calviño va fer aquestes declaracions després que el president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, assegurés que no tenen «cap tipus de pressa» per arribar a un acord d'investidura amb el PSOE i que els és igual «esperar un mes o dos mesos».

«No hi ha temps per perdre, la realitat no espera i els reptes no desapareixen», va assenyalar la ministra després de visitar el Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS), on està prevista la futura instal·lació del superordinador MareNostrum 5.

Calviño va destacar d'aquesta manera que, segons els seus «contactes amb els diferents agents econòmics», és «desitjable» que Espanya tingui «com més aviat millor un govern plenament operatiu» per poder treballar en aquelles reformes «per a les quals hi hagi un ampli acord social i polític en l'arc parlamentari». Tot i això, va asseverar que «confia» que els socialistes es posin d'acord amb els republicans, als quals va insistir: «No tenim temps per perdre per posar en marxa una agenda de reformes que permeti abordar els reptes de futur».

Calviño va matisar a més que, segons la seva opinió, Espanya «es beneficiaria de tenir un govern plenament operatiu amb una perspectiva d'estabilitat de quatre anys».