La jove activista sueca Greta Thunberg va agrair ahir la «calorosa» rebuda de les autoritats, joves i ciutadans de Lisboa, on va dir que descansarà abans d'iniciar el viatge cap a Madrid, on es dirigirà als líders de 196 països que participen en la Conferència de Clima de Madrid per exigir-los que escoltin la ciència i demanar-los a tots que «facin el que puguin per assegurar-se que estan al costat correcte de la història».

«Aniré a la COP25 de Madrid i hi seguiré lluitant per mostrar les veus de les persones fortes, i les veus de les properes generacions, i especialment les de les persones de sud, perquè siguin escoltades», va confirmar la jove en una roda de premsa oferta tot just trepitjar terra a Lisboa (Portugal), després del seu viatge transatlàntic en catamarà.

Greta va dir que després de tres setmanes «aïllada» ha tingut moments per a la reflexió i se sent «amb ganes» de continuar la seva lluita climàtica, i va confirmar la seva intenció de participar en la gran marxa per exigir acció contra l'emergència climàtica que se celebrarà divendres vinent a Madrid a les 6 de la tarda.

En una roda de premsa al pantalà, va garantir que els activistes «no s'aturaran» i continuaran viatjant pel món per pressionar les persones perquè prioritzin la lluita climàtica de manera més intensa. «Em sento amb ganes i tinc energia per continuar», va dir.