03 de desembre de 2019
03.12.2019

Marta Rosique (ERC) afegeix Junqueras, Forn, Turull i Sànchez a la llista de diputats del Congrés

Els diputats independentistes han aplaudit mentre que PP i Vox han mostrat desaprovació

03.12.2019 | 11:43
VÍDEO: Moment de la intervenció de Rosique

La diputada d'ERC Marta Rosique -membre de la mesa d'edat- ha llegit els noms d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull i Jordi Sànchez a l'inici de la sessió de constitució del Congrés. Abans de començar la lectura dels noms dels diputats electes per ordre alfabètic Rosique ha dit els noms de quatre dels líders independentistes d'ERC i JxCat condemnats per sedició pel Tribunal Suprem.

Fonts d'ERC expliquen que ha anomenat els presos que eren diputats a l'anterior sessió de constitució "perquè haurien de ser" aquest dimarts a la cambra baixa i "no s'han pogut presentar al 10-N després de la sentència".

El president de la mesa d'edat, Agustín Javier Zamarrón, ha cridat a l'ordre a Rosique quan ha acabat la lectura dels noms dels diputats electes perquè "els noms pronunciats previs al del diputat Ábalos no corresponen a diputats electes". Han aplaudit la intervenció de Zamarrón diputats del PSOE, PP, Cs i Vox.

"Oblidem-nos d'aquest temps de núvols passatgers", ha dit el president de la mesa d'edat. Rosique porta una samarreta amb les banderes del País Basc, Catalunya i Galícia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit