Centenars de persones van omplir de gom a gom la plaça de l'Ajuntament del Prat de Llobregat ahir al vespre per condemnar la mort d'una veïna del municipi a mans de la seva parella amb un emotiu minut de silenci.

El cos de la dona va ser trobat ahir al matí al domicili familiar del carrer de Barcelona per la Policia Local amb evidents signes de violència.

L'home, de 49 any i nacionalitat espanyola, va entregar-se hores després a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Durant l'acte va llegir-se un manifest de rebuig i condemna contra aquest nou crim masclista i de suport a la família de la víctima, al qual van adherir-se una setantena d'entitats del municipi. El consistori va decretar tres dies de dol oficial.

En un comunicat, el consistori pratenc va mostrar el seu condol a la família de la dona i va refermar el seu compromís «ferm» de lluitar contra la «xacra» de la violència masclista.

El Govern de la Generalitat també va condemnar aquest nou crim masclista i va convocar un minut de silencia davant la seu de l'Institut Català de les Dones avui a les 11 del matí i una hora més tard a les diferents seus territorials.

La dona presumptament assassinada per la seva parella ahir al Prat de Llobregat és la novena víctima de violència masclista aquest any a Catalunya, segons van revelar ahir els Mossos d'Esquadra.