Els diputats independentistes al Congrés dels Diputats van prometre el càrrec per imperatiu legal i per la sobirania de Catalunya i la llibertat dels presos i exiliats. Els electes d'ERC al Congrés van prometre «per la llibertat de les preses polítiques i fins a la constitució de la República Catalana, per imperatiu legal». Els de JxCat van prendre possessió del càrrec amb la fórmula: «Amb lleialtat al mandat democràtic de l'1 d'octubre i al poble català, per la llibertat dels presos i exiliats; per imperatiu legal, ho prometo». Els dos diputats de la CUP van prometre «en lleialtat primera i última a la sobirania del poble català».

Pel que fa als comuns, també van fer servir fórmules diverses en record de les tretze roses, per la «classe treballadora» o per «un país on l'amor guanyi l'odi».

Els diputats d'altres formacions, com els d'EH Bildu, també van prometre amb fórmules alternatives, concretament, «fins a la creació de la República basca». Ho van fer en basc i això va provocar la protesta de diputats de les bancades de PP i Vox que es van queixar que no ho entenien. Els diputats de les formacions de dretes també van fer crits i signes de desaprovació quan els diputats independentistes i els de Podem van prometre amb fórmules alternatives. De fet, Cayetana Álvarez de Toledo i Santiago Abascal van intentar aturar la presa de possessió per aquest fet. La presidenta Batet va rebutjar les protestes i va fer continuar la sessió.

Just abans de l'inici de les promeses dels diputats, la presidenta del Congrés va haver de rebatre una intervenció de la portaveu del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, que va demanar la paraula per reclamar-li que evités «l'espectacle humiliant» del maig i li va retreure que no fes «res» per forçar els diputats a prometre sense «reserves mentals ni verbals». A més, va advertir de les «conseqüències de no jurar de manera escrupolosa» d'acord amb la Constitució.

Batet li va «agrair» el fet que «vetlli» per la bona acció de la presidència, però va assegurar actuar d'acord amb l'ordenament jurídic de les seves funcions «tenint un criteri addicional de la JEC». Per tant, segons Batet, «la presidència aplicarà el Reglament, la resolució i tota la normativa vigent per garantir que els drets fonamentals a l'Estat es puguin exercir de la millor manera possible per garantir el dret fonamental a la participació». Els representants de la formació de Santiago Bascal van pronunciar la frase «Per Espanya, sí, ho juro» a l'hora de fer la promesa o jura de l'acta.